Praktijk Moto bestaat uit Charlotte van Hees en Barbara Masseurs.
Barbara Masseurs
Ik ben Barbara Masseurs en ik woon samen met mijn man en onze 3 kinderen in Roosendaal. Vanuit de zoektocht naar (U)HB bij onze eigen kinderen is hoogbegaafdheid uitgebloeid tot een enorme mooie passie en heb ik de nodige expertise opgedaan om hoogbegaafde kinderen te begeleiden.

In 2006 heb ik de Pabo afgerond. Daarna heb ik diverse opleidingen/ cursussen afgerond, zoals Schoolleider Vakbekwaam, Rots- en Watertrainer, Kanjertrainer, Hoogsensitiviteit, Motorische Remedial Teaching, Specialist Hoogbegaafdheid, Coördinator sterke leerlingen, CES Hoogbegaafdheid.
Ook heb ik mij gespecialiseerd in onderwerpen als hoogbegaafdheid en de relatie met sociaal functioneren, stress en burn-out bij hoogbegaafde kinderen, hanteren van stress en faalangst, opvoeding van hoogbegaafde kinderen en de toekomst van het begaafdheidsonderwijs.
Op dit moment werk ik, naast het begeleiden van hoogbegaafde kinderen, in het basisonderwijs en geef ik les als docent op de Pabo, op de opleiding Specialist Jonge Kind en op de opleiding
Leraarondersteuner.
Hoogbegaafde kinderen kunnen buitengewoon snel leren, maar kunnen vaak ook bijzondere uitdagingen ervaren, zowel op sociaal-emotioneel gebied als in hun leerbehoeften. Door middel van mijn ruime ervaring in het werken met kinderen die hoogbegaafd zijn, kijk ik niet alleen naar hun cognitieve mogelijkheden, maar besteed ik ook aandacht aan hun persoonlijke en emotionele groei. Hoogbegaafde kinderen hebben vaak intensere belevingen, een sterke nieuwsgierigheid en kunnen soms het gevoel hebben dat ze niet goed begrepen worden. Mijn doel is om hen te helpen hun talenten optimaal te benutten, terwijl ze zich ook gesteund voelen in hun eigen proces en uitdagingen.
Ik geloof in een holistische benadering waarbij het belangrijk is om zowel ouders, leerkrachten als andere begeleiders bij het proces te betrekken. Samen zorgen we ervoor dat hoogbegaafde kinderen niet alleen academisch kunnen excelleren, maar ook sociaal-emotioneel in hun kracht staan.
Vanuit mijn rol als specialist hoogbegaafdheid én mijn onderwijservaring weet ik perfect de koppeling te leggen tussen ouder, kind en de school en kan ik een begeleidingstraject op maat aanbieden.
Als begeleider van de peergroup stem ik activiteiten af op zowel intellectuele uitdagingen als sociaal-emotionele ondersteuning. Ik draag zorg voor een veilige en stimulerende omgeving waarin leerlingen elkaar kunnen uitdagen, maar zich ook ondersteund voelen in hun persoonlijke groei. Een omgeving waar hoogbegaafde kinderen zich gehoord en begrepen voelen.
Charlotte van Hees
Mijn naam is Charlotte van Hees en in 2006 ben ik afgestudeerd als orthopedagoog gezin en gedrag met diagnostiek aantekening aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Vier jaar daarvoor, in 2002, heb ik mijn onderwijsbevoegdheid gehaald aan de Sportacademie in Tilburg. Ik heb 18 jaar in het VMBO gewerkt en werk nu sinds 5 jaar in de (jeugd) hulpverlening. Ik ben ambulant begeleider en jeugdprofessional geweest. Op dit moment werk ik ook nog als kwaliteitsmedewerker bij een hoofdaannemer in de hulpverlening (jeugd en WMO).

Als ervaringsdeskundige ben ik gespecialiseerd in autisme. Ik snap maar al te goed hoe het is om autisme te hebben en voor wat voor moeilijkheden je komt te staan in je gezin, school en werkende leven. Ik begrijp ouders als het gaat om hun zorgen om een kind met ASS. Autisme gaat ook niet over en het is belangrijk de juiste balans te gaan vinden. Een autistische burn out komt vaak voor en het is belangrijk inzicht te krijgen in die overprikkeling. Met mijn ervaring in het onderwijs weet ik welke mogelijkheden er zijn aanpassingen te kunnen doen als school (eventueel in samenspraak met het samenwerkingsverband).
Daarnaast ben ik mezelf gaan verdiepen in hoogbegaafdheid. Als diagnosticus mag ik onderzoek doen naar hoogbegaafdheid. Soms komen autisme en hoogbegaafdheid samen voor, wat een nog grotere uitdaging geeft.
Mijn missie is om kinderen, jeugdigen (en hun ouders) en volwassenen te behandelen en te begeleiden in hun (sociaal) welzijn. Ik ga uit van de mogelijkheden en het inzicht krijgen in die mogelijkheden, maar ook in de uitdagingen. Dit alles vanuit een oplossingsgerichte en systemische blik.